Ако Македония влезе в ЕС, може да поиска автономия на Благоевград

05.11.2012

"Ако Македония влезе в ЕС, това означава, че евросъюзът ще се съгласи с фалшификации на историята и престъпления, които продължават да се вършат срещу българите там. Станат ли членове на ЕС, македонците ще имат претенции към нас, каквито непрекъснато се чуват и ще бъдем принудени да ги изпълняваме", каза проф. Божидар Димитров пред БНТ.

Той допълни, че ако Македония стане член на ЕС, може да иска да дадем автономия на Благоевград, да се съгласяваме, че нашите герои са македонски и тогава войната ще се премести в България.

"22 години чакахме малкото момиченце да порасне и Македония да тръгне по разумен път. Само че голямата мома продължава да си е същата. Това, че правителството и президентът Росен Плевнелиев се присъединиха към Гърция в отношението си към Македония, е добре. Това наистина е стара гръцка област, като име. Ние също трябва да се браним като гърците и дано управляващите ни да са последователни в тази политика".

През 1944 г. е извършено едно престъпление спрямо човечеството, когато се прави геноцид спрямо 1,2 млн българи, обявени за македонци с еднократен акт на югославските комунисти, което е една несъществуваща нация. Това е един проект на Коминтерна, който незнайно защо бе прегърнат толкова добре от югославските лидери, допълни Божидар Димитров.

Македония обаче продължи със същата коминтерновска политика и поддържаше доктрина, която почива на решенията на коминтерна. Затова тази територия сега е като музей на коминтерна, която с цената на чудовищни репресии унищожи 30 000 българи.

"Ако Македония спре с измислиците с историята, тя ще се превърне във втора българска държава на Балканите. Те се страхуват, че сега тече процес на ребългаризация, което всъщност ги вкарва в капан и признават, че преди това е имало дебългаризация. Все повече от тях стават български граждани", каза Димитров.

източник:trud.bg, връзка към цялата статия - линк